Superpapa word je niet zomaar. En zodra ik ook maar het flauwste idee heb hoe het moet, zal ik dit direct laten weten. Het leven van een huisvader gaat niet over rozen. Het gaat over poepluiers, speelgoedtsunami’s, rondvliegende boterhammen met jam en rinkelende alarmbellen bij de supermarkt. Allemaal niet erg heroïsch. Gelukkig zijn de dagen ook rijkelijk gevuld met knuffels, unicorns, regenboogtekeningen en heel veel bijzondere momenten.

Martijn Schraven (1978) is freelance journalist en tekstschrijver maar eerst en bovenal papa van Lizzy, Laura, Leon en Julia. Thuispapa, om precies te zijn. In deze bundeling geeft hij op komische wijze een inkijkje in het leven van een huisvader. Een feest der herkenning voor alle opvoeders (m/v) en een vrolijk vooruitzicht voor aankomend ouder.

Welke consequenties heeft het als je met je dronken harses op iemands herdershond gaat liggen? Ben je automatisch de sigaar wanneer de politie je aanhoudt met een joint in je mond? Zou een rechter bereid zijn om een absentiebriefje voor je werkgever af te geven als verklaring waarom je twee weken niet verschenen bent? En wat kost het eigenlijk om je middelvinger op te steken naar een agent?

De politierechter doet uitspraak in de meest uiteenlopende strafzaken. De verdachten komen uit alle lagen van de bevolking. Van notoire veelplegers tot mensen die nooit gedacht hadden ooit in de beklaagdenbank te belanden.

Bij de Rechter; ja-maar edelachtbare, biedt een inkijkje in de dagelijkse praktijk van de politierechter.